Gazze’de yaşayan yaklaşık 2 milyon Filistinli, İsrail’in ablukası altında zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, bölgede yeni bir insanlık dramına neden oluyor. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda 10 bin 22 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 32 bin 500 kişinin de yaralandı. 

İsrail, 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne yönelik hava, kara ve denizden saldırılarını başlattı. İsrail ordusu, Gazze’deki sivil yerleşim yerlerini, okulları, camileri, medya kuruluşlarını ve sağlık tesislerini hedef aldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden “Refah” uyarısı Dünya Sağlık Örgütü’nden “Refah” uyarısı

Gazze’de yaşayan yaklaşık 2 milyon Filistinli, elektrik, su, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 4 bin 104’ü çocuk olmak üzere 10 bin 22 Filistinlinin öldüğünü, 32 bin 500 kişinin de yaralandığını açıkladı.

GAZZE DİRENİYOR

Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren direniş grupları da İsrail’in saldırılarına karşılık veriyor.

Hamas’ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, İsrail’in büyük şehirlerine roketler fırlattı. Kassam Tugayları, İsrail askerlerini esir aldığını ve İsrail’in Gazze’deki ablukasını kaldırmasını istediğini duyurdu.

İsrail ise Gazze’den atılan roketler nedeniyle 345’i asker 1400’den fazla kişinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

DÜNYA SESSİZ

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği, saldırıların durdurulması ve ateşkes sağlanması çağrısında bulundu. Ancak İsrail, bu çağrılara kulak asmadı. ABD ise İsrail’in kendini savunma hakkını desteklediğini ve Gazze’deki durumun çözümü için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgede yeni bir insanlık dramına neden oluyor. Gazze’de yaşayan Filistinliler, İsrail’in zulmüne karşı direnmeye devam ediyor. Dünya ise bu kanlı katliamı seyrediyor.

Editör: Özgür Ayaydın