AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen dört haftalık ‘Siyaset Akademisi Kadın’ eğitiminde başarılı olan kadınlara serfitika verildi.

Serfitika dağıtımı nedeniyle bir tören düzenlendi. Törende konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Mervenur Seyit Beşe, programın gelişime açık ve kapsayıcı olması için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyledi.  

Ak Kadın 3

Beşe, şöyle dedi:

"Kadınlarımızın siyaseti deneyimleme şekline bizler de katkıda bulunmak amacı ile; araştıran, geliştiren, kapsayıcı, dinamik bir program gerçekleştirdik. Daima siyaset kültürünü ileriye taşıyan kadınlarımızın değerlerini destekliyor ve yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Aktif siyasette akılcı ilkeler ile başarılı yol yüreyen ve bu ilkeler ile zaferden zafere koşan kadınlarımızın kendilerini geliştirmesinde daima öncülük edeceğiz. Kadınlarımızın; ahlaki, ilkesel , eğitimsel yönlerinin günden güne azimli bir şekilde güçlendiğini görmek bizleri son derece mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Bir anne, bir eş, bir abla, bir iş kadını olarak sahalarda durmadan, yorulmadan emek vererek engelleri birer birer aşarak hedefi ileriye taşımaya devam ediyor, ediyoruz. Siyasette kadınlarımızın temel ilkelerini güçlendirmek ve yetkinliklerini arttırmak için düzenli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.Kadınlarımızın her alanda olduğu gibi siyasette de fırsat eşitliğini yakaladığını yapmış olduğumuz çalışmalar ve programlar ile göstermiş oluyoruz. Siyaset her gün kendinizi geliştirip, temel haklarınız için mücadele ettiğiniz, milli değerlerinizi savunduğunuz, ahlaki değerler ile hareket etmeniz gereken, akılcı ilkeleri benimsediğiniz, demokrasiyi, hukuku, eşit siyasal haklarınızı savunmanız gereken bir mücadeleden geçiyor. Anlamı böyle güçleniyor. Bu anlamı güçlendirmek için de eğitimde fırsatlar, yenilikler sunmak bizlerin temel görevidir. Eğitim programımız bu temel çizgide verimli bir süreç ile tamamlandı.’’

Ak Kadın 2

Beşe, kadınlara verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'a da teşekkür etti. 

Törene katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı ve eski milletvekili Oya Eronat, kadınların siyasette temsil oranlarının artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz

"SADECE KADINLAR İÇİN DÜZENLENDİ"

Eronat, şöyle devam etti:

" Cumhurbaşkanımızın kadınlara verdiği değeri hepiniz biliyorsunuz. Kadınların siyasette temsilini daima desteleyen bir parti anlayışımız oldu. Bu anlayışa Kadın Kollarımız geliştirici ve eğitici programlar ile öncülük ediyor. 29 Büyükşehirde düzenlenen siyaset akademisi programı ilk defa sadece kadınlar için düzenlenmiş oldu. Kadınlarımızın güçlü dinamik hedefler ile topluma yön verecek ve yetkinliklerini artıracak her türlü projenin destekçisiyiz."

244 kadının eğitim serfitikaları, İl Kadın Kolları Başkanı Mervenur Seyit Beşe, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı ve eski milletvekili Oya Eronat, AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Mehmet Dilek, AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol’un Eşi Güneş Akyol’un da katılımı ile  dağıtıldı.  

Eğitime katıldıktan sonra hayatını kaybeden Kadriye Sarıyıldız’ın sertifikası ise kızı Sabiha Sarıyıldız’a verildi.

Editör: HABER MERKEZİ