Diyarbakır'da okul müdürünü bıçaklayan öğrenci tutuklandı Diyarbakır'da okul müdürünü bıçaklayan öğrenci tutuklandı

Bir süre önce rahatsızlanan Kahtalı Mıçe'nin hastalık tanısının konulmasının ardından Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavisine başlandı.

Kahtalı Mıçe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Sevgili kahtalı mıçe dinleyicileri, sevgili dostlarım televizyon programlarında dile getirilmişlerdi rahatsızlığımı. Gerçekten de sağlık sorunlarım var. Ama Allahtan gelen her şeye kabulümüzdür. Şuanda tedavi görüyorum. Herhangi olumuz bir durum söz konusu değil. Bazı sosyal medya mecralarında yalan yanlış bilgiler veriliyor. İyiyim tedavi görüyorum. Tedavi sürecim üç ay sürebilir. Onun için buradan tüm sevenlerime sesleniyorum. Dualarınızı eksik etmeyin. Hepinize saygılarımı iletiyorum. ''

1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya gelen Aslan, ilkokulu Kahta Kubilay İlkokulunda okudu. Çocukluğunda ailesi mevsimlik tarım işçisi olduğu için onlarla pamuk tarlasında çalışmak zorunda kaldı ve ilkokulu bu nedenle 9 yılda tamamlayabildi.

Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 yaşından itibaren Kahta'da düğün ve konserlerde türküler söyledi. 

"Beynelmilel" filminde oynamasıyla dikkatleri üzerie çeken Kahtalı Mıçe, 1991 yılında İstanbul'a göç etti ve bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Şanlıurfa'ya yerleşti,  Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendiren Kahtalı Mıçe, kendisinin yazdığı çok sayıda türküsü de bulunuyor.

Editör: Özgür Ayaydın