Yerel seçimlerden sonra kayyımlar ile yönetilen belediyelerdeki kayyım uygulaması sona ererken, belediyeler güncel borçlarını tek tek açıklamaya başladı. Van Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Abdullah Zeydan, belediyenin geçen yıla kadar borcunun 400 milyon olduğunu ve 1.5 yılda bu borcun 8.5 milyara çıkarıldığını söyledi. 

Van’da Belediye eş başkanı seçildikten sonra ilk meclis toplantısını yapan DEM Partili Abdullah Zeydan, başkanlık yaptığı meclisin ilk toplantısında belediyenin borcu ile ilgili konuştu. 

2024 04 05 Van Mazabata X“SON VALİ 400 MİLYONLUK BORCU 8.5 MİLYARA ÇIKARDI”

Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi’nin şu an güncel borcunun 8, 5 milyar olduğunu, bu borcun 2022 yılında 400 milyon olduğunu belirterek, “Son bir buçuk yılda özellikle Valinin değişmesiyle beraber neredeyse 15-16’ya katlanarak 8,5 milyara ulaşmıştır. Belediyeler halka en yakın hizmet kurumlarıdır. Dolayısıyla yol, kanalizasyon, içme suyu, artıma suları, çevre, park ve bahçe gibi bu asli hizmetler dururken kayyım döneminde aslında Milli Eğitim Bakanı’nın yapması gereken, Çevre ve İklim Bakanı’nın yapması gereken faaliyetleri maalesef belediye üzerinden yapmışlar ve büyük bir külfet oluşturmuşlar.” dedi. 

Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu

P H O T O 2024 04 22 13 19 26“BELEDİYEYE KİRALANAN ARAÇLAR BAŞKA KURUMLARA VERİLMİŞ”

Van büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Zeydan, çalışmalarını hukuki boyutta aktif kılacaklarını da belirterek, “Hukuki anlamda ne gerekiyor halkımız adına yapacağız. Kayyım sürecinde büyük israfa yol açılmış, 150 araç kiralanmış ve amaçları dışında kullanılmış. Araçlar başka kurumlara tahsis edilmiş 26 aracın sözleşmesini fesih ettik. Bu meclisin ve yeni yönetimin Van halkına Van’a layık hizmetler vereceğine inanıyoruz. Kolektif ve toplumsal bir akıl ile kentin bütün dinamikleriyle bütün sorunları el birliğiyle ortak akılla çözme planlarımız ve kararlılığımız var” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan