Türkiye’nin batısından başlayan yağışlı hava, ülkenin doğusuna doğru ilerliyor. Bugün yağışın kuvvetli olduğu yerler arasında Giresun, Ordu, Artvin, Rize, Hatay, Gaziantep, Erzincan ve Elazığ bulunuyor. Bu bölgelerde su baskını riski de var.

Yarın ise yağışlar kesilecek ve hava sıcaklığı artacak. Çarşamba günü haftanın en sıcak ve en güneşli günü olacak. Ancak perşembe günü sabah saatlerinde batı bölgelerde tekrar yağmur bekleniyor.

DOĞU ANADOLU’DA KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bugün yağan yağmur, cuma ve cumartesi günü kar şeklinde de görülebilir. Bölgede mevsimin ilk kar yağışı geçtiğimiz haftalarda gerçekleşmişti. Bu sefer daha geniş alanlarda, daha kuvvetli ve daha kalın bir kar örtüsü bekleniyor.

Batı bölgelerde ise kar yağışı için henüz bir haber yok. Bu hafta sonu Uludağ ve Batı Karadeniz dağlarında 2000 metre civarında kar görülebilir.

İbn-i Sina'nın sırrı, beyaz saçları doğal yağlarla eski rengine kavuşturuyor İbn-i Sina'nın sırrı, beyaz saçları doğal yağlarla eski rengine kavuşturuyor

İSTANBUL VE EGE’DE KAR YAĞIŞI NE ZAMAN OLACAK?

Kar severlerin merakla beklediği İstanbul ve Ege bölgesinde kar yağışı ise şimdilik söz konusu değil.

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışının muhakkak olacağını ancak bunun Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşeceğini söyledi.

Şen, “Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta Anadolu’da kar var. Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum ve Sivas’ta kar var. İstanbul ve Ege bölgesi için şuan söz konusu değil” dedi.

Editör: Özgür Ayaydın