Şifa deposu pazı demir eksikliğine son veriyor, yaşlanmayı geciktiriyor Şifa deposu pazı demir eksikliğine son veriyor, yaşlanmayı geciktiriyor

Yılbaşı ruhunu yaşatmanın en güzel yollarından biri de evinizi süslemek. Bunun için en çok tercih edilen çiçeklerden biri de kokina çiçeği.

Kokina çiçeği, kırmızı ve yeşil renklerin muhteşem uyumuyla yılbaşının simgesi haline geldi. Kokina çiçeği, meyve ve yapraklardan oluşan bir bitki. Kokina çiçeğinin kırmızı meyveleri silcan olarak adlandırılıyor. Bu meyveler büyük emeklerle toplanıp bir araya getiriliyor. Kokina çiçeği, iki ayrı bitkinin birleşmesiyle ortaya çıkıyor.

KOKİNA ÇİÇEĞİNİN ANLAMI 

Kokina kırmızı anlamına geliyor. Toplaması çok zorlu olan kokina çiçeği uzun bir süre bozulmadan kalabiliyor. Kokinanın diğer adı tavşanmemesidir.

KOKİNA ÇİÇEĞİ UĞUR GETİRİYOR

Kokina çiçeği sadece güzel görünmekle kalmıyor, aynı zamanda size uğur da getiriyor. Kokina çiçeği hakkında pek çok efsane var.

Kimileri kokina çiçeğinin şans getirdiğine inanırken kimileri de ev sahibi yaptığına inanıyor. Rivayete göre, yılbaşı öncesi alınan kokina çiçeği, bir sonraki yılbaşına kadar renkleri bozulmadan kalırsa, o zaman yeni bir ev satın alacağınız anlamına geliyor.

Tabii bu rivayete inanıp inanmamak size kalmış. Ama kokina çiçeğinin evinize enerji verdiği ve neşe kattığı bir gerçek.

KOKİNA ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kokina çiçeği canlı bir bitki olduğu için bakıma ihtiyaç duyar. Kokina çiçeği ılık ortamları sever. Çok sıcak ya da soğuk alanlar kokina çiçeğine zarar verir. Kokina çiçeğinin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, ılık bir ortamda bulundurmanız gerekir. Kokina çiçeği çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Haftada iki kez az miktarda su vermeniz yeterli olur. Kokina çiçeğine su verirken kök kısımlarını sulamanız daha iyi olur. Kokina çiçeğini fazla sulamak kokina çiçeğinin ömrünü kısaltır.

Editör: Ayşegül Yaşar