Şanlıurfa Viranşehirli Kürt bir aile mensup olan ve 1996 yılında Almanya'da dünyaya gelen Deniz Undav, Bundesliga'da sezon başında forma giydiği Stuttgart takımında yüksek performans gösterdi.

Sezon başından bu yana Almanya Bundesliga'da 24 maça çıkan Undav, 15 gol ve 5 asistlik performans sergileyen Undav, Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann'ın dikkatini çekti.

Teknik direktörü Julian Nagelsmann'ın daha önce görüşüp söz aldığı için Undav'ın Alman Malli Takımını tercih ettiği belirtildi.

Alman1

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi

DENİZ UNDAV KİMDİR?

19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'da Viranşehirli Kürt bir ailede dünyaya gelen Deniz Undav, futbola TSV Achim'de  başladı.

Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını da verilen 25 yıllık forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Daha sonra Belçika Kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu performans onu Brighton & Hove Albion kulübüne yani Premier Lig'e taşıdı.

Sezon başında 12 milyon satın alma maddesiyle Stuttgart'a 1 yıllık kiralanan genç futbolcunun Ada'ya geri dönmeyeceği, alman ekibinin satın alma seçeneğini kullanacağı belirtiliyor.

Ligdeki gol sayısını 15'e çıkaran Deniz Undav'ın EURO 2024 Almanya kadrosunda yer alma ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtilmişti.

Undav, Almanya Milli Takım hocası Julian Nagelsmann, kendisini milli takıma davet ettiğine ilişkin röportajda gönlünün EURO 2024'te Almanya forması giymek olduğunu söylemişti.

Editör: Özgür Ayaydın