Türkiye’nin batı ve kuzey kesimlerinde hava durumu değişiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Karadeniz Bölgeleri’nde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların gece saatlerinden itibaren başlayacağı ve yarın akşama kadar süreceği belirtildi.

Ani dolu yağışı korku yarattı Ani dolu yağışı korku yarattı

Yağışların etkili olacağı iller şöyle:

·        Marmara Bölgesi: İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa

·        Karadeniz Bölgesi: Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin

MARMARA BÖLGESİ’NDE SAĞANAK YAĞIŞ 

Marmara Bölgesi’nin bazı kesimlerinde gece saatlerinden itibaren sağanak yağış görülecek. Yağışın yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışın en çok etkili olacağı saatler ise gece yarısı ile sabah saatleri arasında olacak. Yağışın yarın akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor.

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK 

Karadeniz Bölgesi’nin bazı kesimlerinde ise yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü yağış görülecek. Yağışın yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışın en çok etkili olacağı saatler ise öğle saatleri ile akşam saatleri arasında olacak. Yağışın yarın akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor.

SEL, SU BASKINI VE ULAŞIMDA AKSAMALAR OLABİLİR 

Meteoroloji yetkilileri, yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, yağışların şiddetine ve süresine göre daha fazla uyarı yapabileceklerini de belirtti.

Editör: Ayşegül Yaşar