Renkli ismi Melissa Vargas yaşamı ve biyografisi sporseverler tarafından inceleniyor. "Melissa Vargas kimdir, nerelidir?"

Milletler Ligi'nin en değerli oyuncusu seçildi

Küba asıllı Türk milli voleybolcu Melissa Vargas'ın hayatı hakkında tüm merak edilenleri anlatıyoruz.  Milletler Ligi'nin en değerli oyuncusu seçilen Melisa Vargas hayatı ve kariyeri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Filenin Sultanları ve Fenerbahçe'nin yetenekli oyuncusu Melissa Vargas sporcu kişiliğinin yanında özel hayatı ile de öne çıktı.

8 yaşında voleybol ile tanıştı

16 Ekim 1999 yılında Cienfuegos'ta dünyaya gelen Melissa Vargas, 8 yaşında voleybol ile tanışırken, küçük yaşta yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekti.  Lisede Cienfuegos Cuba takımında forma giyen Vargas, 12 yaşındayken Küba Milli Takımı için oynamaya başladı. Başarılı isim 14 yaşında geldiğinde  "Küba'nın geleceği" diyordu. 12 kişilik takımda performansıyla dikkat çeken ilk isim Melissa Vargas'tı.

Küba'nın katı kuralları olması sebebiyle Melissa Vargas, kendi istediği takımlarla görüşemiyor sadece ülkesinin izin verdiği Çekya, Rusya ve Polonya gibi ülkelerle iletişime geçebiliyordu. 2016-17 sezonunda Küba'dan ayrılma zamanı geldi ve Çekya Kulüplerinden biri olan Agel Prostejov'a gitti. 16 yaşındayken Eczacıbaşı'na 32 sayı atan Vargas, başarısını kanıtladı ve voleybol camiasının en gözde isimlerinden biri haline geldi. Kariyerinin zirvesine tırmanırken Çekya'da sakatlandı. Tedavi olmak için Küba'ya dönen isim, devletin ona sunduğu koşullardan memnun olmadığı için özel bir klinikte tedavi gördü.

Milli takımdan 4 yıl men edildi

 Devlet koşullarını beğenmemesi nedeniyle Küba Federasyonu Melissa Vargas'ı "Ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz tavırlar" sebebiyle 2017 yılında milli takımdan 4 sene men edildi. Bu ceza Melissa Vargas'ı voleyboldan uzaklaştırmadı. Başarılı isim İsviçre kulüplerinden biri olan Volero Zürih'e "Sığınmacı" statüsüyle gelirken aynı yıl Melissa Vargas'ın, o sene Fenerbahçe Opet'e transferi oldu.

Fenerbahçe'ye geldiği ilk günden bu yana Sırbistan Milli Takım antrenörü Zoran Terzic'in de gözdesi oldu. Yoğun bir çaba sonucu Vargas, Sırbistan vatandaşı oldu fakat FIVB ise Küba'nın izni olmadan milli takımda oynamasına izin vermedi.

Süper Lig'de VAR kayıtları açıklandı Süper Lig'de VAR kayıtları açıklandı

2021 yılında Türk vatandaşı oldu

2020 yılında Türkiye bu başarılı sporcuyu elinden kaçırmak istememesiyle 2021 yılında Vargas'ın Türk vatandaşlığını ilan etti.

Fakat forma giyebilmesi için bir süre geçmesi gerektiği için o sene Vargas sahaya çıkamadı. 2018-2021 arasında Fenerbahçe forması giyen Melissa, Tianjin Bohai Bank'ta yarım sezon geçirerek kendini geliştirdi. Çin'den dönen başarılı sporcu Milletler Ligi'ne yetişti ve sahada fırtınalar estirdi. 1.94 boyundaki pasör çaprazı Melissa Vargas, şampiyonluğun alındığı FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde "En değerli oyuncu" unvanına da sahip oldu.

Editör: Özgür Ayaydın