TFF 3.Lig’te oynanan Kelkit Hürriyetspor - Elazığspor maçında ev sahibi takımın milliyetçi bir kent bilinen Elazığ takımına yönelik, “PKK dışarı” tezahüratı ve polisin sert tutumu tepki çekti.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde oynanan ve Elazığ’dan giden taraftarlarında izlediği maçta atılan, “PKK dışarı” tezahüratları Elazığ’da her kesimi adeta ayağı kaldırdı. 

Erzincan’da maden işçileri son yolculuğuna uğurlandı Erzincan’da maden işçileri son yolculuğuna uğurlandı

Maç sonunda tribündeki Elazığ taraftarının stadyumdan tahliye edilmesi sırasında polisin sert tutumu ve jop kullanması da kentte büyük tepkilere yol açtı. 

elazig-tek-ses-tek-yurek_1699820731_FCzuAs.jpg

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN SERT TEPKİ 

Yaşanan olaylara sert tepki gösteren AK Parti Elazığ milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından bir grubun Elazığ ve değerlerinin aleyhine aleyhine attığı sloganların, kendilerini  derinden üzdüğünü söyledi. Bu tür saygısızca ve kabul edilemez eylemlerin spora ve sporun birleştirici ruhuna aykırı olduğunu belirten Keleş, 

“Ayrıca, güvenlik görevlilerinin bu olaylar karşısındaki tutum ve davranışları da kabul edilemezdir. Bu konuda gerekli incelemelerin yapılması için ilgili yerleri bilgilendirdik ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. 

elazigspor-galibiyeti-kacirdi-_1699799240_TUPziY.jpeg

AK Parti milletvekili Ejder Açıkkapı ise, “Vatan, millet, bayrak ve devlet sevdalısı hemşehrilerimizi tanımayan,  Elazığ’ı ve Elazığlıyı tanımayan Kelkit taraftarının akıl tutulması tezahüratlarını kınarken, Kelkitspor-Elazığspor maçında Elazığspor’umuzun taraftarlarına yönelik bazı güvenlik görevlilerinin şiddet içeren davranışlarını kınıyor, bu hoş olmayan davranışı gerçekleştiren görevliler hakkında gerekli tahkikatın yapılmasını bekliyoruz” dedi. 

MHP'Lİ VEKİL DE TEPKİ GÖSTERDİ

MHP Elazığ milletvekili Semih Işıkver de, paylaştığı mesajında, “Allah PKK’nın da PKK’lıların da belasını versin, Elazığspor taraftarına bu sloganın atılmasını da taraftarımıza karşı güvenlik güçlerinin bu kontrolsüz yaklaşımını da kınıyorum” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANINDAN SERT TEPKİ

Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları ise, Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından oluşan bir grubun, millet ve bayrak sevdalısı Elazığ ile ilgili attığı sloganları kesinlikle kabul etmediklerini ifade ederek, güvenlik görevlilerinin gösterdiği tutum ve davranışları şiddetle kınadığını belirtti. 

Editör: Ferit Aslan