Dilan Polat’ın kara para akladığını iddia ederek gündeme gelen Muhammed Yakut, bu kez de ünlü doktor Ender Saraç’ı hedef aldı. Yakut, sosyal medyada paylaştığı bir tutanakla, Saraç’ın öz oğlu Mikail Saraç’a cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Ender Saraç ise iddiaları “iftira” olarak nitelendirerek yalanladı. Doktor Ender Saraç’ın aile içi sorunları ve Muhammed Yakut’un iddiaları, kamuoyunun ilgisini çekti.

Yakut, bu iddiasını desteklemek için, Mikail Saraç’ın okulundaki rehberlik bölümüne sunduğu bir tutanağı da paylaştı. Tutanakta, Mikail Saraç’ın babasının kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, annesinin de bunu bildiğini ancak sessiz kaldığını anlattığı yazıyordu.

ENDER SARAÇ’IN AİLEVİ SORUNLARI

Ender Saraç’ın eşi Benan Saraç ile arasında uzun süredir sorunlar yaşandığı biliniyordu. Saraç, 10 yıl önce evlendiği eşi Benan Saraç’ın kendisine şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini ileri sürerek mahkemeye başvurmuştu.

Mahkeme, Benan Saraç’a 1 ay süreyle Ender Saraç’a yaklaşmama ve şiddet veya tacizde bulunmama kararı vermişti. Mahkeme ayrıca, Benan Saraç’ın bu karara uymaması halinde zorlama hapsine çarptırabileceğini belirtmişti.

Benan Saraç ise karara itiraz etmiş ve iddiaları reddetmişti. Benan Saraç, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ender Saraç’ın kendisine psikolojik şiddet uyguladığını ve manipülasyon yaptığını savunmuştu. Benan Saraç, kararın ticari faaliyetlerini olumsuz etkilediğini iddia etmiş ve kararın kaldırılmasını talep etmişti.

Muhammed Yakut kimdir, nerede? Muhammed Yakut mesleği ne? Muhammed Yakut kimdir, nerede? Muhammed Yakut mesleği ne?

ENDER SARAÇ’TAN İFTİRA AÇIKLAMASI

Yaşanan olayların ardından Ender Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı kısa bir açıklamada, “Allah kuru iftiradan saklasın” dedi.

Kızıl Goncalar'da sözü geçen Vaktı muaraza ne demek? Kızıl Goncalar'da sözü geçen Vaktı muaraza ne demek?

Ender Saraç, Muhammed Yakut’un ortaya attığı cinsel istismar iddiasını yalanladı. Ender Saraç’ın yakın arkadaşı olan sunucu Fatma Karaağaç da, Saraç’ın eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle iftiraya uğradığını söyledi.

Karaağaç, Saraç’ın yaşadığı zorlukları anlatarak, toplumun dikkatini çeken bu olayın detaylarını paylaştı

Editör: Ayşegül Yaşar