Nesli tehlike altında olan yaban kedi türlerinden Karakulak bir kez daha görüntülendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün fotokapanlarına takılan ve “Ormanın hayalet kedisi” olarak bilinen Karakulak (Caracal caracal) iki yavrusuyla oynarken kaydedildi. Anne karakulak ve yavrularının keyifli anlarını Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin sosyal medya hesabından paylaştı.

İşte o anlar:

Karakulak (Caracal caracal)

Karakulak (Caracal caracal), kedigiller (Felidae) familyasından vahşi bir hayvan türü. Dış görünümü ile vaşağa çok benzeyip Step vaşağı, Mısır vaşağı gibi adlarla da anılmış olsa da daha sonraları moleküler DNA çalışmaları ile, tamamen farklı bir tür olup Afrika altın kedisi ve Serval ile yakın akraba olduğu gösterilmiştir.

Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu

Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika'da yaşar. Asya ve Kuzey Afrika'da sayısı azalmakta ve soyu tehlikede türler arasında kabul edilmekte iken Orta ve Güney Afrika'da tehlike görülmemektedir. Türkiye'de Güney Toroslar, Konya Havzası ve Güneydoğu Anadolu'da yaşadığı sanılan Caracal caracal, Türkiye'de ilk olarak 2002 yılında biyolog Batur Avgan tarafından görüntülenmiştir.

Editör: HABER MERKEZİ