Diyarbakır ve Güneydoğu'da 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi Diyarbakır ve Güneydoğu'da 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi

Bingöl ve Tunceli’nin bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Karlıova, Kiğı, Yedisu, Nazimiye, Pülümür, Hozat, Ovacık, Mazgirt ve Pertek’te okullar 17 Ocak Çarşamba günü tatil edildi. Hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayıldı.

KAR YAĞIŞI EĞİTİMİ DURDURDU

Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve fırtına, eğitim öğretime ara verdirdi. Karlıova ve Kiğı kaymakamlıkları, merkez ve köy okullarının tamamının tatil edildiğini duyurdu. Yedisu kaymakamlığı da taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere ve Kürdan ve Döşengi okullarına bir günlük ara verildiğini bildirdi.

TUNCELİ’DE 5 İLÇEDE KAR TATİLİ

Tunceli Valiliği de ilde gerçekleşen yoğun kar yağışı nedeniyle Nazimiye, Pülümür, Hozat, Ovacık, Mazgirt ilçelerinin genelinde ve Pertek köy okullarında eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerin de söz konusu tarihte idari izinli sayılacağını belirtti.

Editör: Ayşegül Yaşar