Poğaça yapmayı seviyorsanız, bu haber tam size göre! Poğaçanızın lezzetini ikiye katlayacak bir püf noktası paylaşıyoruz. Bu püf noktası sayesinde, poğaçalarınız hem daha yumuşak hem de daha lezzetli olacak. Üstelik, bu püf noktası için sadece bir malzemeye ihtiyacınız var. Bu malzeme, yoğurt!

Evet, yanlış duymadınız. Poğaçanızın hamuruna biraz yoğurt ekleyerek, poğaçanızın lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. Yoğurt, hamurun daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlar. Ayrıca, poğaçanın üzerine de yoğurt sürerek, poğaçanın daha kızarmış ve çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Poğaçanızın içine ne koyacağınız ise tamamen size kalmış. İster peynirli, ister sosisli, ister patatesli… Hangi iç harcı seçerseniz seçin, poğaçanızın lezzeti garanti! İşte size iki farklı iç harç seçeneğiyle, yoğurtlu poğaça tarifi:

MALZEMELER

 1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

Günde 2 kaşık tüketmek yeterli damarları anında temizliyor Günde 2 kaşık tüketmek yeterli damarları anında temizliyor

125 gr tereyağ veya zeytinyağlı margarin

Alabildiği kadar un

İç Harç İçin:

1.     Sosisli İç Harç:

Sosis

1 adet domates

Domates salçası

Tuz

Karabiber

2.     Peynirli İç Harç:

Beyaz peynir

Kaşar peyniri

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Az miktarda yoğurt

Susam, çörek otu veya kimyon

YAPILIŞI

Unu eleyerek bir kaseye alın ve ortasını havuz gibi açın. Ortaya yumurta, zeytinyağı, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve tereyağ veya margarini ekleyin. Malzemeleri birbirine yedirerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda açın. İçine istediğiniz iç harçtan bir miktar koyun ve hamuru kapatın. Poğaçaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün. Susam, çörek otu veya kimyon serpin.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, poğaçalar kızarana kadar pişirin.

Poğaçalarınız hazır! Sıcak sıcak servis yapın ve afiyet olsun!

Editör: Ayşegül Yaşar