Ferit Aslan

Diyarbakır Stadyumunda bugün oynanan Amedspor-Karaman maçında basın tribününde polisin önce gazetecilere karşı tutumu ve ardındançocukların stadyumdan çıkarılması tepkilere yol açtı.

Türkiye Futbol Federasyonu, kadınlar ve 16 yaşından küçük çocukların maçlara ücretsiz girmesi ile ilgili kararlar alması, Amedspor’un bu yöndeki çağrıları Diyarbakır’da polise takıldı. 

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

Whatsapp Image 2024 03 02 At 16.51.16 (1)ÖNCE BASINI, KENDİ  TRİBÜNÜNE SOKMAK İSTEMEDİLER

Diyarbakır Stadyumundaki Amedspor maçını bugün izlemeyen giden gazeteciler, aşağıda güvenlik kontrolleri yapılıp basın tribününe çıktıklarında polis engelli ile karşılandılar. Polis yetkilisi, isimleri TSYD akredite listesinde olmamasını gerekçe göstererek, TSYD’nin denetiminde ve yetkisinde olan basın tribününe almayacağını belirtti. 

Whatsapp Image 2024 03 02 At 16.51.16 (2)Sarı basın kartı ve kurum kartlarının gösterilmesi ve TSYD temsilcisinin isimlerini listeye yazmasına rağmen polis, basın mensuplarını yaklaşık 20 dakika basına ait tribüne çıkmalarını engelledi.

Araya yetkililerin girmesi ile gazetecilerin basın tribününe geçmeleri sağlanabildi. 

Whatsapp Image 2024 03 02 At 16.51.16ÇOCUKLARI STADYUMDAN ÇIKARDILAR 

Basın mensuplarının yanlarında getirdikleri küçük çocukları da polisin engellinden nasibini aldı. Gazetecilerin yanlarında getirdikleri 3 küçük çocuk, polis tarafından basın tribüne sokulmayarak stadyumdan çıkarıldı. Polisin, çocuklara karşı bu tavrı gazeteciler tarafından protesto edildi. 

Whatsapp Image 2024 03 02 At 16.51.28Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, futbolun geleceğine katkıda bulunmak, bu güzel oyuna olan ilgiyi artırmak, şiddet ve düzensizliği önlemek, çirkin ve kötü tezahürata engel olmak ve ailelerin rahatlıkla izleyebileceği müsabaka ortamı oluşturmak konusunda kararlar alırken, Diyarbakır polisinin bu tavrı dikkat çekti. 

Editör: Ferit Aslan