Usulsüzlüklerle gündeme geldiği için istifa eden başkanın yerine seçilen yeni başkan, Belediye duvarına rüşvet ile ilgili ilginç bir yazı astırdı.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde belediye başkanı seçilen ve usulsüzlüklerle gündeme geldiği için AK Partili meclis üyelerinin rest çektiği için istifa eden belediye başkanı Abdulkadir Tutaşı’nın ayrılmasından sonra Belediye binasına ilginç bir yazı asıldı.

Whatsapp Image 2024 02 21 At 10.50.17 (1)Abdulkadir Tutaşı’nın 26 Temmuz 2022 tarihinde istifa etmesinden sonra belediye meclisinde yapılan seçimde, AK Partili meclis üyesi Mehmet Tatlıdere üçüncü turda başkan seçildi. Tatlıdere göreve geldikten sonra Mardin’in merkezinde yer alan Artuklu Belediye binasına üzerinde, Hadis-İ Şerif’ten “Rüşvet alan da, veren de Mel’undur” yazısı astırdı. 

Mardin’e gidenlerin rahatlıkla göreceği duvara   asılan yazının eski başkanın ayrılmasından hemen sonra asılması dikkat çekmişti. 

Whatsapp Image 2024 02 21 At 10.50.28AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ İSTİFA RESTİ ÇEKMİŞTİ

Artuklu Belediyesinin AK Partili 12 belediye meclis üyesi, mecliste yaşanan kavgalar ve denetim raporunda ortaya çıkan usulsüzlüklerin ardından Tutaşı’nın istifasını istemişti. Dönemin Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ile görüşen 12 meclis üyesi, Tutaşı’nın görevden alınmasını aksi halde kendilerinin istifa edeceğini söylemişti. Meclis üyelerinden beklemeleri istenmiş ve müfettişlerin gittiği Mardin’de yaşanan yaşananlar sonrası Tutaşı’nın Ankara’ya çağrıldığı belirtilmişti. Tutaşı sonra yaptığı açıklama ile istifa ettiğini açıklamıştı. 

Yüksekova’da ekim mesaisi Yüksekova’da ekim mesaisi

Whatsapp Image 2024 02 21 At 10.50.38USULSÜZLÜKLERLE GÜNDEME GELMİŞTİ 

Artuklu Belediye Meclisi’nde kavgaya neden olan denetim raporu, usulsüzlükleri ortaya çıkarmıştı. Üç AK Partili ve 2 HDP’li meclis üyesi ile iki bağımsız bilirkişi tarafından hazırlanan denetim raporunda, yemek bedeline karşı asfalt ve kilit taşı işi yapıldığına dair fatura düzenlendiği, yoksullara verilmek için alınan yemek kartlarının büyük kısmının ise meclis üyelerine dağıtıldığı belirtilmişti.

Editör: Ferit Aslan