Sarallar çetesi, İstanbul Esenyurt’ta sitelerde ev sahiplerini ve kiracıları silahla tehdit ederek yağmalayan, şikayetçi olan site sakinleri ve özel güvenlik görevlilerini şiddetle sindiren, yabancı uyruklu bireylere yönelik yağma eylemleri yapan, sahte evrak düzenleyerek site içindeki daireleri izinsiz kiraya veren, evden hırsızlık yapan, eğlence mekanlarına silahlı saldırıda bulunan, kasten öldürmeye teşebbüs eden ve genel güvenliği tehlikeye atan bir suç örgütüdür.

ÖZGÜR SARAL KİMDİR, NERELİ?

Sarallar çetesi lideri Özgür Saral, 1983 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 2005 yılında İstanbul’a yerleşti. Burada birçok suç işlediği için polis tarafından aranan bir isim haline geldi.

 2010 yılında Esenyurt’ta bir siteye taşındı. Burada kendisine bağlı bir grup kurarak, site sakinlerini ve çevredeki insanları tehdit etmeye başladı.

Saral, aynı zamanda birçok eğlence mekanına silahlı saldırıda bulundu. 2012 yılında bir gece kulübünde bir kişiyi öldürmeye teşebbüs ettiği için tutuklandı.

Ancak 2014 yılında tahliye edildi. Tahliye olduktan sonra da suç işlemeye devam etti.

SARALLAR ÇETESİ NASIL ÇÖKERTİLDİ?

Sarallar çetesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen Kafes Operasyonları kapsamında çökertildi.

Operasyonda, Sarallar çetesi lideri Özgür Saral’ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda silah, mermi, sahte kimlik, sahte plaka, sahte tapu, sahte kira sözleşmesi, uyuşturucu madde, para sayma makinesi, cep telefonu ve dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Editör: Özgür Ayaydın