Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı TRT Haber canlı yayınında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarını yüzde 49,25’e yükselttiklerini açıkladı. Peki, bu zam ne kadar fark yaratacak? Emeklilerin hesaplarına ne zaman yansıyacak? İşte, SSK ve Bağ-Kur emekli zammıyla ilgili tüm detaylar…

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının Ocak ayında yüzde 49,25 oranında artacağını açıkladı. Bu oran, memur emeklilerinin aldığı zam oranıyla aynıdır.

Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emekli zammıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bakan Işıkhan şunları söyledi:

"13,5 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz.

Böylece tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk. Hiçbir ayrım yapmaksızın tüm emeklilerimize Ocak 2024 itibariyle ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Tüm emeklillerimize hayırlı olmasını diliyorum.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı, Ocak ayı maaşlarıyla birlikte ödenecek. Emeklilerin hesaplarına yatacak olan farklar, Resmi Gazete’de yayımlanan teklifin ardından 1 hafta içinde ödenecek. Emekliler, maaşlarını ve farklarını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla alabilecek.

Editör: Ayşegül Yaşar