Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bu akşam Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi büyük bir kriz patlak verdi. Suudi hükümetinin, iki takımın da sahaya ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı ile Atatürk posteri ve tişörtü ile çıkma isteğini reddettiği ve İstiklal Marşı’nın da okunmasına izin vermediği iddia edildi.

Yenilenebilir enerji için tırmandılar Yenilenebilir enerji için tırmandılar

Bu duruma tepki gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri, talepleri karşılanmazsa maça çıkmayacaklarını açıkladılar.

TFF’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. TFF, Süper Kupa maçının Türk Bayrağı huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitler için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşı ile başlayacağını duyurdu.

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." denildi.

GALATASARAY’DAN MESAJ VAR

Konuya ilişkin UltrAslan’dan açıklama geldi. UltrAslan, Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali öncesi, sosyal medyada İstiklal Marşı’nın okunmayacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

 Ultraaslan, "Genel Sekreterimiz Eray Yazdan'dan edindiğimiz bilgiye göre; Süper Kupa Finalinde İstiklal Marşımızın okunmayacağı yönünde sosyal medyada yayılan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır." Dedi.

SÜPER KUPA NE ZAMAN?

Galatasaray ile Fenerbahçe, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda Turkcell Süper Kupa finalinde karşılaşacak. Maç, saat 20.45’te ATV’den canlı olarak yayınlanacak.

Editör: Ayşegül Yaşar