Yenilenebilir enerji için tırmandılar Yenilenebilir enerji için tırmandılar

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından süresiz ertelenen liglerdeki maçların başlama tarihi belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından süresiz ertelenen liglerdeki maçların 19 Aralık’ta yeniden başlayacağını duyurdu. 

SÜPER LİG MAÇLARI NEDEN ERTELEMİŞTİ?

Süper Lig’in 16. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrasında yaşanan skandal olay, futbol camiasını sarsmıştı. Başkent ekibinin istifa eden başkanı Faruk Koca, sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulunmuştu. Meler, hastaneye kaldırılırken, Faruk Koca ve beraberindeki iki kişi tutuklanmıştı. Bu olayın ardından TFF, Süper Lig maçlarını süresiz olarak ertelemişti.

SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün düzenlediği basın toplantısında Süper Lig maçlarının ne zaman başlayacağını duyurdu. Büyükekşi, “Tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenmesi kararını almıştık. Bugün aldığımız kararla 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacak” dedi.

SÜPER LİG’İN YENİ PROGRAMI NASIL OLACAK?

Büyükekşi, ertelenen 16. hafta maçlarının 10 Ocak haftasında oynanacağını da belirtti. Ayrıca, alt liglerdeki maçların programının da TFF’nin internet sitesinde yayınlanacağını söyledi. Buna göre, Süper Lig, gelecek hafta normal programında devam edecek.

SÜPER LİG’DE SON DURUM NEDİR?

Süper Lig’de 15. hafta maçları tamamlanmıştı. Lider Galatasaray, 35 puanla zirvede yer alıyor. İkinci sırada 32 puanla Fenerbahçe, üçüncü sırada 30 puanla Beşiktaş bulunuyor. Dördüncü sırada ise 28 puanla Trabzonspor yer alıyor. Süper Lig’de küme düşme hattında ise 10 puanla Gençlerbirliği, 9 puanla Yeni Malatyaspor ve 8 puanla Denizlispor bulunuyor.

Editör: Ayşegül Yaşar