Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında oynanan Ankaragücü - Rizespor maçı sonrası yaşanan skandal olay, Türk futbolunda büyük yankı uyandırdı.

Trendyol 1. Lig'de görünüm Trendyol 1. Lig'de görünüm

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Faruk Koca, maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmak istedi. Bu girişim güvenlik güçleri tarafından engellendi.

TFF’DEN ACİL TOPLANTI KARARI

Olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) acil toplantı kararı aldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini bildirdi. Büyükekşi, “Bu kabul edilemez bir durum. Futbolun ruhuna aykırı bir hareket. Hakemimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu konuda gereken yaptırımları uygulayacağız. Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Maçların ne zaman başlayacağı konusunda önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız.” dedi.

MAÇLAR NEDEN ERTELENDİ?

Maçlar, Ankaragücü - Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı nedeniyle ertelendi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Maçların ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil.

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK?

TFF’nin aldığı erteleme kararı, spor severleri de meraklandırdı. Süper Lig’de 16. hafta maçları 16-18 Aralık tarihlerinde oynanacaktı. Ancak TFF’nin kararıyla bu maçlar ertelendi. Maçların ne zaman oynanacağı ise henüz belli değil. TFF’nin önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

MAÇIN ÖZETİ

Süper Lig’in 15. haftasında Ankaragücü ile Rizespor 1-1 berabere kaldı. Maçın 50. dakikasında Ankaragücü’nden Ali Sowe, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Bu karar tribünlerden büyük tepki aldı. Rizespor, maçın son dakikasında Braian Samudio’nun golüyle 1 puanı kurtardı.

Kaynak: AA