Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi; Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günleri” bugün sona eriyor..

İstanbul'da 14 Aralık'ta başlayan ve bugün sona erecek olan Diyarbakır Tanıtım Günleri Fuarı’nda yerini alan Sur Belediyesi, Diyarbakır’ın kültürel değerleri ve yöresel lezzetlerinin yanı sıra vatandaşlara erbane eşliğinde yöresel lezzetler ikram etti.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Baytar'ın ziyaretçileri ağırladığı tanıtım fuarında ziyaretçilere ilçe hakkında bilgi verdi.

Tarihi Sur ilçesinin 12 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Solak, Diyarbakır ve tarihi Sur ilçesinin gezilip görülmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'ın 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Başkan Solak, “Tarihi Surları ve Hevsel Bahçeleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirasına iki eserle imza atmış Sur ilçemizi herkesin gelip görmesi gerekiyor" dedi.

Fuarda, Sur Belediyesi standında vatandaşlara, erbane dinletilerin yanı sıra organik badem, pestil, kuru incir, çörek, dolma, örgü peynir ve kadayıf ikramında bulunuldu.
 

Kaynak: iha