2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran 2024’te sona erecek. Milyonlarca öğrenci, yarı yıl tatilinin ardından ikinci dönemi tamamlayarak yaz tatiline girecek. Karnelerini alacak olan öğrenciler, aynı zamanda takdir ve teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını da öğrenecek. Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler, sadece ailelerinin ve öğretmenlerinin takdirini kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda devletin de desteğini alacak.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR?

Başarı Teşvik Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında açıkladığı bir programdır. Programın amacı, devlet okullarında eğitim gören ve başarılı olan öğrencileri maddi olarak desteklemek ve ödüllendirmektir. Program kapsamında, sınıflarında dereceye giren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60’ı kadar yani 10 bin 200 TL karne parası verilecektir.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİYE 5 BİN TL CİVARI BAŞARI TEŞVİK DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz yıl dereceye giren öğrenciler için açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz" diye konuşmuştu.

TAKDİR TEŞEKKÜR ALANA KARNE HEDİYESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.

Bu sene başarı teşvik programı başvuru tarihi ve ödemeleri ile ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Programa dair başvuruların ne zaman ve nasıl alınacağı ile ilgili detaylar netleştiğinde haberimizde yer alacaktır.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Başarı teşvik programı başvuru tarihi ile ilgili şu ana kadar herhangi bir duyuru yapılmadı. Karne hediyesi almak isteyen öğrenciler başvuruları araştırıyor. Programa dair başvuruların ne zaman ve nasıl alınacağı henüz aktarılmadı. 19 Ocak'tan sonra gelişmelerin duyurulması bekleniyor.

İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı öldüren saldırgan tutuklandı İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı öldüren saldırgan tutuklandı

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI ÖDEMESİ İLE ÖĞRENCİLERE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Başarı Teşvik Programı adı altında sağlanacak ödemelerde asgari ücret baz alınacak. 2023 yılında asgari ücret net 11.402,32 TL olarak belirlendi. Buna göre öğrencilere 6.841,39 TL ödeme verilecek.

Buna göre, sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaranlara net asgari ücretin %60'ı kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlanacak.

Editör: Ayşegül Yaşar