Meral Özdemir

AK Parti bugün bir çok büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklarken, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına ise, daha önce vekillik yapan ve şimdi Midyat belediye başkanı olan Veyse Şahin’i aday gösterdi. 

-414Mardin’in 2014 yılında Büyükşehir statüsü almasıyla bugüne kadar ilçe oylarının etkisiyle HDP’den Ahmet Türk 2 kez seçilmesine rağmen 2 kez yerine kayım atanmıştı. AK Parti bugün Mardin Büyükşehir adayı olarak Midyat belediye başkanı Veysi Şahin’in adını açıkladı. 

-415

Veysi Şahin daha önce Doğru Yol Partisinden 21 dönem milletvekili olarak Mardin’den seçilmişti. AK Partiden şimdi Midyat belediye başkanlığı yapan Şahin, şimdi ise Mardin Büyükşehir’de yarışacak. 

Annesinin kucağından düşen bebek öldü Annesinin kucağından düşen bebek öldü

AK PARTİNİN ADAYI VEYSİ ŞAHİN KİMDİR?

Mardin’de, 1957 doğan Veysi Şahin, İlk, orta ve lise öğrenimini Midyat'ta tamamladı. Şahin Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. 1983 yılında iş hayatına başlayan Veysi Şahin, inşaat sektöründe çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. 1999 yılında yapılan Milletvekili genel seçimlerinde, 21.Dönem Mardin Milletvekili olarak Meclise girdi. TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyon'u üyeliği ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyon üyesi olarak görev üstlendi. İyi derecede Arapça, orta düzeyde İngilizce bilen Şahin, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Meral Özdemir