İstanbul’da soğuk ve yağışlı havanın ardından sıcaklık değişimi yaşanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugünden itibaren sıcaklıkların artacağını ve gelecek hafta boyunca 11-15 derece aralığında seyredeceğini bildirdi.

DONDURUCU SOĞUKLAR GERİDE KALDI

AKOM’dan yapılan açıklamada, kent genelinde sıfır derecenin altına gerileyen dondurucu soğuk havanın, az bulutlu ve açık bir gökyüzüyle başlayan gün boyunca sıcaklıkların 8 derece civarında seyredeceği belirtildi.

Açıklamada, hafta başından beri etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bölgeyi terk edeceği ve 16 Ocak Salı günü hariç hafta boyunca çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hakim olacağı ifade edildi.

SICAKLIKLAR NASIL DEĞİŞECEK?

İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı öldüren saldırgan tutuklandı İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı öldüren saldırgan tutuklandı

AKOM verilerine göre, İstanbul’da hava sıcaklıklarının 24 Ocak’a kadar mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde, 25-31 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece altında seyretmesi bekleniyor.

GİZLİ BUZLANMAYA DİKKAT

AKOM, kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda “gizli buzlanma” olabileceği uyarısında bulundu. Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarından gelecek uyarıların dikkate alınması, güzergahlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılması gerektiği vurgulandı.

İSTANBUL’DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul’da kar yağışı bekleyenler için ise AKOM’un tahminleri pek umut verici değil. AKOM, İstanbul’da kar yağışının en erken 25 Ocak’ta görülebileceğini, ancak bunun da çok düşük bir ihtimal olduğunu belirtti. AKOM, kar yağışının daha çok yüksek kesimlerde etkili olacağını, kent merkezinde ise yağmur şeklinde görüleceğini kaydetti.

Editör: Ayşegül Yaşar