Yapılan araştırmalarda, bilim insanlarının oldukça ilgisini çeken, yeni bir tür yeşil anakonda keşfedildi.

Amazon'un en gizemli yaratıklarından biri olarak kabul edilen yeşil anakonda, yapılan genetik analizler sonucunda kuzeydeki benzerinden tam 10 milyon yıl önce ayrıldığı ortaya çıkarak bilim dünyasını şaşırttı. 

Livesience'de yer alan araştırmada, bu dev yılanın aslında genetik olarak farklı iki türden oluştuğunu kaydeden bilim insanları, yeşil anakondaların, dünyanın en ağır yılanları arasında yer aldığını söyledi.

BİLİNEN 4 FARKLI TÜR

Yeni türle ilgili incelemelerde, anakondalarla ilgili bilimsel anlayışı temelden değiştirdiğini ifade eden bilim insanları, şöyle dedi:

''Dört farklı anakonda türü bilinirken, yapılan genetik araştırma, türler arasında önemli farklılıkların olduğunu ortaya koydu. Özellikle kuzeyde yaşayan yeşil anakonda, Güney Amerika'daki benzerinden 10 milyon yıl önce ayrılarak yeni bir tür oluşturmuş durumda.

Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu Meteoroloji 15 İl için uyarıda bulundu

Yeşil anakondaların ekosistem üzerindeki etkisi büyük; avlanmalarıyla birlikte davranışları değiştirerek dengeyi koruyorlar. Ancak, bu dev yılanların sayısındaki azalma, çevresel sıkıntının bir belirtisi olabilir. Bu nedenle, her iki türün de korunması için özel stratejilere ihtiyaç duyuluyor.''
 

Editör: EYYUP KAÇAR