Yoğurt, Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. İçerdiği vitaminler, mineraller, canlı laktik asit bakterileri, magnezyum, potasyum ve protein sayesinde sağlığımıza pek çok katkıda bulunur. Kişniş ise, görüntü olarak maydonozu andıran ama farklı bir aromaya sahip olan bir ottur. Kişniş, antioksidan, iltihap giderici, sindirim düzenleyici, kolestrol düşürücü ve afrodizyak etkileriyle bilinir. Bu iki besini bir araya getirdiğinizde ise ortaya sindirim sistemine dost, kolestroldüşman bir karışım çıkar. İşte her gece bir kase yoğurt ve kişniş karışımını tüketmenin faydaları…

Günde 2 kaşık tüketmek yeterli damarları anında temizliyor Günde 2 kaşık tüketmek yeterli damarları anında temizliyor

YOĞURT VE KİŞNİŞ KARIŞIMI SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

Yoğurt ve kişniş karışımı, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık, ishal, hazımsızlık, mide krampları gibi sorunları önlemeye yardımcı olur. Yoğurt, içindeki canlı laktik asit bakterileri sayesinde bağırsak florasını korur ve bağışıklık sistemini destekler. Kişniş ise, sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırarak sindirimi kolaylaştırır ve gaz oluşumunu azaltır.

YOĞURT VE KİŞNİŞ KARIŞIMI KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR

Yoğurt ve kişniş karışımı, kan basıncını ve kolestrol seviyelerini dengeler. Yoğurt, içerdiği protein ve kalsiyum sayesinde damar sağlığını korur ve kötü kolestrolü düşürür. Kişniş ise, antioksidan özelliğiyle oksidatif stresi azaltır ve kan damarlarını genişletir. Böylece kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.

YOĞURT VE KİŞNİŞ KARIŞIMI CİLDE VE SAÇA İYİ GELİR

Yoğurt ve kişniş karışımı, cilde ve saça da faydalıdır. Yoğurt, içerdiği B vitamini, çinko ve süt asidiyle cildi nemlendirir, akne ve lekeleri giderir, cilt tonunu eşitler ve cildi yeniler. Kişniş ise, içerdiği C vitamini, demir ve antioksidanlarla cildi sıkılaştırır, kırışıklıkları önler, cilt enfeksiyonlarını tedavi eder ve cilde parlaklık verir. Ayrıca, yoğurt ve kişniş karışımı saç köklerini güçlendirir, saç dökülmesini önler, saç derisini temizler ve saçlara canlılık kazandırır.

YOĞURT VE KİŞNİŞ KARIŞIMININ AFRODİZYAK ETKİSİ VARDIR

Yoğurt ve kişniş karışımı, cinsel performansı ve isteği artıran bir etkiye sahiptir. Yoğurt, içerdiği protein, kalsiyum ve magnezyum ile cinsel hormonların üretimini destekler ve cinsel gücü artırır. Kişniş ise, içerdiği uçucu yağlar, demir ve potasyum ile kan dolaşımını hızlandırır, cinsel duyarlılığı artırır ve cinsel sorunları giderir.

Editör: Ayşegül Yaşar