Diyarbakır’da siyasi partilerin yerel seçim çalışmaları hızlanırken, Leyla Zana’ya DEM Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adaylığı teklifi götürüldüğü iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki iddia konusunda DEM Parti ne dedi?

DEP ve HDP eski Milletvekili Leyla Zana’ya, Duvar internet sitesinde yer alan habere göre, DEM Parti tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanlığı teklifi götürüldü. Diyarbakır dışında İstanbul için de teklifin yapıldığı belirtilen haberde, Zana’nın yanıtının beklendiği belirtildi. 

-232

CEGA Medyanın DEM Parti yetkililerinden aldığı bilgiye göre, böyle bir teklifin yapılmadığını, DEM Partinin yerel seçim sürecini çok şeffaf yürüttüğünü, Partinin birinci olduğu bütün illerde adaylarının ön seçim ile belirleneceğini bu nedenle böyle bir teklifin partinin aldığı karar doğrultusunda mümkün olmayacağını belirtiler.

-234DEM Partisi yetkilileri, daha önce yaptıkları açıklamalarda, yerel seçimde adaylarını özellikle birinci parti oldukları yerlerde aday başvuruları alındıktan sonra binlerce kişinin katılacağı ön seçim ile belirleyeceklerini ve sandıktan kim çıkarsa onun aday gösterileceğini ifade etmişlerdi. Yetkililer, teklif götürmenin yanı sına partinin kimseyi de adaylık için işaret etmesinin söz konusu olmadığın belirtiler.

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

Kaynak: Ferit Aslan