Özgür Ayaydın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli ve yaşlıların sıcak yuvalarından ayrılmadan en iyi şekilde bakımının sağlanması amacıyla 2005'ten itibaren yeni uygulama başlattı.

Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Kanunu'yla başlatılan ve engelli vatandaşların aileleri ile birlikte olmalarına imkan sağlayan evde bakım yardımı aylık nakdi olarak ödeniyor.

2828 sayılı Kanun'un Ek 7'nci maddesi hükmü ve ilgili mevzuatı gereği yürütülen evde bakım yardımına ilişkin iş ve işlemler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerince yürütülüyor.

ASGARİ ÜCRETİN 2/3'Ü KADAR

Bu yardımdan en az yüzde 50 engelli veya ağır engeli bulunanlar, il müdürlükleri bünyesinde görev alan Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti'nce bakıma ihtiyacı olan engelliliği tespit edilen ve hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden daha az olan kişiler faydalanıyor.

Toprağa gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi Toprağa gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi

560 BİN AİLE FAYDALANIYOR

Bu ay 560 bin aileye  toplam 2.8 milyar lira ödeme yapılacak.

Whatsapp Image 2023 12 15 At 21.26.06

Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunuyor.

Editör: Özgür Ayaydın