Van’da seçimleri yüzde 55 ile kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın yerine mazbatanın AK Partili adaya verilmesine AK Parti içinden de tepkiler sürüyor.

‘Bize düşen milletimizin seçimine saygı göstermek’

23.Dönem AK Parti Hakkâri Milletvekili Abdulmuttalib Özbek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında; “Kardeşim @ArvasAbdulahat Milletin desteği olmadan yönetime gelmek vicdanı yaralar. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim gecesi konuşmasını hatırlamanı isterim: ‘milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyecek, milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız’Ak Parti olarak tüm çabalarımıza rağmen Vanlı vatandaşlarımız tercihini Abdullah Zeydandan yana kullanmıştır Bize düşen milletimizin seçimine saygı göstermek ve önümüzdeki seçimler için çalışmaktır

Adını aileni tüm Vanlıları düşünerek bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim” ifadelerini kullandı.

‘Halkın sandığa yansımış olan iradesi de bizim kırmızı çizgimiz olmalıdır’

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz da sosyal medyadan şu ifadeleri paylaştı: “Van Büyükşehir Belediye başkanlığını sandıkta kazanmış olan adaya mazbatasının verilmemesini doğru bulmuyorum.

İstanbul’da 1 Mayıs ablukası: Yasaklanan Taksim Meydanında kuş uçmuyor İstanbul’da 1 Mayıs ablukası: Yasaklanan Taksim Meydanında kuş uçmuyor

Hukuki bir süreç olduğu ifade ediliyor. Başkan olarak mazbatasını alamayacak bir adayın YSK tarafından adaylığı neden kabul edildi?

Türkiye’mizin bölünmez bütünlüğü; bizim kırmızı çizgimizdir. Halkın sandığa yansımış olan iradesi de bizim kırmızı çizgimiz olmalıdır.”

Editör: Nazmi Kahraman