Mehmet Akif Ersoy’un yaşam mücadelesi, işgal altındaki İstanbul’dan Ankara’ya uzanan bir yolculukta beyazperdeye taşınıyor.

Akif filmi, Mehmet Akif Ersoy’un İstanbul’un işgalinden İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihe kadarki dönemini anlatıyor. Film, bu dönemde yaşanan olaylara tanıklık eden Mehmet Akif’in Ankara’ya yaptığı yolculuğu konu alıyor.

AKİF FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Film, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kastamonu ve Konya’da çekildi. Filmde, tarihi mekanlar, kıyafetler ve aksesuarlar döneme uygun olarak hazırlandı.

Şanlıurfa'da çocuk dergileri sergisi Şanlıurfa'da çocuk dergileri sergisi

AKİF FİLMİ OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Akif filmi, Tarçın Film Yapım tarafından yapıldı. Filmin yönetmenliğini Kudret Sabancı, senaryosunu ise Hakan Haksun yaptı. Filmin başrolünde Mehmet Akif Ersoy’u Yavuz Bingöl canlandırıyor. Filmde, Mustafa Kemal Atatürk rolünde Fikret Kuşkan, Mehmet Akif’in oğlu Emin Ersoy rolünde ise Efe Ersoy yer alıyor. Filmin diğer oyuncuları arasında Murat Han, Hazım Körmükçü, Mine Çayıroğlu, Erkan Bektaş ve Ruhi Sarı gibi isimler bulunuyor.

AKİF FİLMİ KONUSU NEDİR?

Akif filmi, Mehmet Akif Ersoy’un yaşam mücadelesini, İstiklal Marşı’nın yazım sürecini ve işgal altındaki İstanbul’dan Ankara’ya yaptığı yolculuğu anlatıyor. Filmde, Mehmet Akif’in Mustafa Kemal Atatürk ile olan ilişkisi, Anadolu halkının kurtuluş için verdiği destek, işgal devletlerinin yaptığı propaganda ve suikast girişimleri, Mehmet Akif’in yaşadığı zorluklar ve acılar, İstiklal Marşı’nın yazılması ve kabul edilmesi gibi olaylar yer alıyor. Film, Mehmet Akif Ersoy’un hayat hikayesini, tarihi gerçeklere bağlı kalarak, duygusal ve etkileyici bir şekilde izleyiciye sunuyor.

Akif filmi, 2021 yılında vizyona girdi. Film, 12 Aralık 2023 tarihinde Star TV’de ilk kez yayınlandı. Akif filmi, İstiklal Marşı’nın yazarının hayatını, tarihi bir dönemi ve kurtuluş mücadelesini anlatan bir film olarak izleyicilerin ilgisini çekecek. Akif filmi, Mehmet

Editör: Ayşegül Yaşar