Şeyh Saadettin Balım Sultan Cemevi Dedesi Mustafa Özgün, PİRHA’ya Alevilikle ilgili açıklamada bulundu.

“ALEVİLİK DİĞER İNANÇLARLA KARIŞTIRILAMAZ”

Dede Mustafa Özgün,” Hakk-Muhammed-Ali, Hünkâr Hacı Bektaşi Veli, Ehlibeyt, 12 İmamların yolu süre gelmiştir. Bu yoldan ayrılıp da Aleviliği benimsemiyorsa Aleviyim demesin. Alevi inancını Sünni inancına başka inançlara karıştırıp da Arap çorbası gibi yapmayalım, herkes inancına sahip çıksın. Biz de inancımızı dolu, dolu yaşayalım” dedi.

“ALEVİLİK İKRARLA, SÖZ VERMEKLER BAŞLAR”

İstanbul’da 1 Mayıs ablukası: Yasaklanan Taksim Meydanında kuş uçmuyor İstanbul’da 1 Mayıs ablukası: Yasaklanan Taksim Meydanında kuş uçmuyor

Alevilik inancının ikrarla başladığını belirten Dede Özgün, “Şeriat, tarikat, marifet, hakikat. Şeriat okulun 1 sınıfıdır tarikat 2 sınıfıdır, yoldur. Şeriattan tarikata ikrarla geçilir, ikrar yemin törenidir” dedi.

İkrar vermemin söz vermek olduğunu belirten Dede Mustafa Özgün, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İkrar verildiğinde elimize, belimize, dilimize sadık olmak için söz veriyoruz. Kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir unsuru başkalarına yapmamak için söz veriyoruz. Hayat boyu hakkımız neyse herkesin hakkına da kendi hakkımız gibi görmek için söz veriyoruz. Bizim inancımızda şart budur, bunlardır. Bunlara ömür boyu uyulursa ömür boyu oruçtur ve orucun gerçek anlamı da her türlü kötülükten arınıp saf ve yararlı insan olmaktır.”

Kaynak: PİRHA