Ferit Aslan 

Lider Amedspor’un Erzincanspor’u 4-1 yendiği maçta attığı golden sonra yaptığı gol sevinci ile onbinleri şaşırtan Çekdar Orhan’ın gol sevincinin perde arkasının detayları haberimizde.

Bugün evinde yaklaşık 10 ay önce Play-Off maçında elendiği Erzincanspor’u ağırlayan lider Amedspor, 1-0 yenik düştüğü maçı 4-1 gibi farklı bir skor ile kazanarak liderliğini sürdürdü. Maçın 77. Dakikasında takımını 3-1 öne geçiren golü atan yıldız oyuncu Çekdar Orhan’ın gol sevinci stadyumu dolduran onbinleri şaşırttı. 

Diyarbakır’a, deprem için alındılar başka yere gönderildiler Diyarbakır’a, deprem için alındılar başka yere gönderildiler

Whatsapp Image 2024 03 24 At 21.01.41 (1)ÇEKTAR GOLÜ ATTI, ONA KOŞTU

Çekdar Orhan attığı golden sonra kendisini kutlamaya gelen futbolculardan sıyrılarak rakip Erzincanspor yedek kulübesine doğru koştu. Erzincanspor’un yedek kulübesinin önüne gelen Çekdar, elleriyle çok konuşuyorsun şeklinde hareket yaparak, sırtını dönüp 10 numarayı gösterdi. 

Maçı izleyen yaklaşık 32 bin seyirci Çekdar’ın kime mesaj verdiğini anlamayıp gol sevincini şaşkınlık ile izlerken, CEGA Medya, olayın perde arkasını yaklaşık 10 ön öncesine dayandığını ve detaylarını ortaya çıkardı.

14370ÇEKDAR VE AKAN ARASINDA 10 AY ÖNCE YAŞANANLAR

Diyarbakır’da, tarihler Mayıs 2023’ü gösterirken, şimdi Erzincanspor’u çalıştıran Bülent Akan Amedspor teknik direktörü olarak görev yapıyordu. O dönemde Amedspor forması giyen Çekdar Orhan’a fazla şans vermeyen Bülent hocanın 26 Mayıs 2023’de Amedspor’un Erzincanspor ile Diyarbakır’da yapacağı Play-Off maçından önce Çektar Orhan ile konuştuğu öğrenildi. 

Whatsapp Image 2024 03 24 At 21.01.41 (2)ÇEKDAR’A OYUNU ONUN ÜZERİNE KURACAĞINI SÖYLEMİŞ

CEGA Medyanın öğrendiğine göre, Akan, Çekdar’a, maçtaki bütün sistemi ona göre kurguladığı ve kendisine güvendiğini ve bütün topların onda toplanıp oyun kuruculuğunu kendisinin yapacağını söyledi. Çekdar, maç günü böyle bir sorumluluk beklerken, önce ilk 11’e olmadığını görünce adeta şok yaşadı. 

Whatsapp Image 2024 03 24 At 21.01.41 (3)ÇEKDAR’I 11’E ALMADI, 89’DA OYUNA SOKTU

Amedspor için tarihi önem taşıyan maçta ilk 11’e olmadığını gören Çekdar, o dönemin hocası Akan tarafından maçın 89’uncu dakikasında oyuna alındı. Amedspor, söz konusu Play-Off maçında evinde Erzincanspor’a 0-1 yenilerek elendi. 

Whatsapp Image 2024 03 24 At 21.02.57ERZİNCAN’IN HOCASINA MESAJI VERDİ

Çekdar Orhan’ın daha sonra kendisi ile ilgili, kendisinin çok abartıldığını, anlatıldığı kadar iyi oyuncu olmadığını söyleyen teknik direktör Bülent Akan’a golden sonra bu mesajı verdiği ortaya çıktı. Akan, cezalı olduğu için maçı tribünden izlerken, Çekdar Orhan’ın da özellikle attığı golden sonra onun bulunduğu bölgeye gidip ona bu mesajı verdiği öğrenildi.

Editör: Ferit Aslan