Kürt Çalışmaları Merkezi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda  Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Arapça ve Zazaca olmak üzere 5 dilde hazıladıkları ''Amedspor'un Maruz Kaldığı Hak İhlallerinin Sporda Irk Ayrımcılığı Bağlamında İzlenmesi Raporu''nu açıkladı.

Whatsapp Image 2024 03 23 At 17.42.30

ÇÖZÜM SÜRECİNDE AMED İSMİNİ ALDI

Merkez direktörü Reha Ruhavioğlu, raporu Amedspor'un trafik kazasında hayatını kaybeden Şeyhmus Özer'e ithaf ettiklerini belirterek, kulübün Amedspor ismine dönüşümünde o dönem yaşanan barış sürecinin etkili olduğunu söyledi.

SİYASİLER BİLE HEDEF GÖSTERDİ

Çözüm sürecinin sona ermesinin ardından adeta kriminal hale getirilen Amedspor'a her alanda hak ihlallerinin başladığını ve halen devam ettiği vurgulayan Ruhavioğlu, siyasilerin bile Amedspor'u hedef gösterdiğini dile getirdi.

Ruhavioğlu, deplasmanda taraftar yasaklarının yanı sıra fiziki saldır, siyasi saikle cezalar verildiğini vurgulayarak, ''Amedspor'a ekonomik hak ihlalleri bile uygulandı.'' dedi.

Araştırmada Diyarbakır'da 250 bin, Türkiye^de ise 1 milyonun üzerinde  Amedspor taraftarının bulunduğunu dile getiren Ruhavioğlu, ''Türkiye'de 18 yaş üzeri 12 milyon Kürt nüfusu var. Bunun 9  milyonu sporla ilgili. Futbol ile ilgili her 9 kişiden birinin 1. veya 2. takımı Amedspor.'' diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 03 23 At 17.44.13

Diyarbakır Sur’da Tekonokent yolu yapılıyor Diyarbakır Sur’da Tekonokent yolu yapılıyor

Editör: Özgür Ayaydın