Özgür Ayaydın

Doğu Pediatri Derneği’nin Diyarbakır’da düzenleyeceği ve 4 gün sürecek olan, “3. Doğu Pediatri Kongresi”ne binlerce çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktorun katılacağı belirtildi. 

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Doğu Pediatri derneği başkanı Prof. Dr. Velat Şen yaptığı açıklamada, kongrenin hem bölgemizde hem de ülkemizde çocuk sağlığı alanında gerek zengin bilimsel içeriği gerekse kursları ile büyük beğeni toplayacak ve fark yaratacağını söyledi. 

90500e8e-2bc6-4fe4-9d07-76f5680dcc26

Prof.Dr.Şen, bu yıl 3. Yapacakları kongre programı pediatri alanında çalışan hekimlerin yanında, aile hekimliği ve çocuk gelişimi alanlarında çalışan meslektaşlarımıza da yönelik hazırladıklarını belirterek, “Bu yıl ki temamızı ‘Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarında Güncel Bilgiler’ olarak belirledik. Bu bağlamda çocuk sağlığının her alanından ilgi çekecek konular ve konusunda uzman konuşmacıları sizlerle buluşturacağız. Kurslarımızla önemli olduğunu düşündüğümüz konuları daha detaylı sunma fırsatı bulacağız” dedi. 

cee9ec81-74ea-475d-85a1-d119174af939

Kongrede, günlük pratikte sık kullanılan tanı ve tedavi yöntemleri ile çeşitli hastalıklara yaklaşımla ilgili en doğru bilgileri en uzman kişilerden dinleme fırsatının yakalanacağı söyleyen Prof.Dr.Velat şen, “Kongremiz boyunca gerçekleşecek sürprizlerle dolu güçlü bir sosyal program hazırlıklarımız da devam etmektedir. Kongremize sözlü ve poster bildiriler de kabul edilecektir. Kabul edilen bildiri özetleri Kongre Kitapçığında yayınlanacaktır” dedi. 

KONGREYE BİNLERCE DOKTOR KATILIYOR

Doğu Pediatri derneği Sekreteri Dr. Muhammed Asena, Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Kongreye şimdiye kadar 1326 doktorun kayıt yaptırdığını ve bu sayının artacağını söyledi. Dr.Asena, 263 doktorun konuşmacı olacağını, bunun dışında 191 araştırma görevlisi ve geriye kalanların tamamının çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarından oluştuğunu belirtti. 

DİYARBAKIR KONGRE TURİZMİ İLE KAZANACAK

Dr.Asena, binlerce doktorun 4 gün boyunca 4 ayrı otelde konuklayacakları, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezecekleri ve kongre turizmi ile Diyarbakır’a büyük katkı sağlanacağına sözlerine ekledi 

Editör: Ferit Aslan