CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultayın divan başkanlığını ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üstlenecek.

CHP BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE NEREDE?

CHP Parti Meclisi alınan karar gereği 4-5 Kasım'da saat 10.00'da gerçekleştirilecek 38. Olağan Kurultay için parti genel müdürlüğü tarafından Ankara Spor Salonu kiralandı.

Salon hazırlıklarına 2-3 gün öncesinden başlamayı kararlaştıran parti genel müdürlüğü, delegelerin oylarını hızlı kullanması ve giriş çıkışlarda karmaşa olmaması için "turnike" sistemini kullanacak.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYLARI KİM?

Kurultayda, 13 yıldır partinin başında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında genel başkanlık yarışı yaşanacak.

Kurultayın ilk günü, genel başkan seçimi yapılacak. CHP’de genel başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 5’inin imzası gerekiyor.

Bu şartı sağlayan iki isim ise Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel. Kılıçdaroğlu, 13 yıldır sürdürdüğü genel başkanlık görevini devam ettirmek istiyor.

Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı

Özel ise partide değişim ve yenilenme talep ediyor. Yapılacak oylama sonucunda, CHP’nin yeni genel başkanı belli olacak.

KURULTAY PROGRAMI

CHP'nin 4-5 Kasım tarihinde yapılacak kurultayında, ilk gün genel başkan seçimi, ikinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak.

CHP'de genel başkanlığa aday olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imzası gerekiyor.

Kurultayın ikinci günü ise Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek. PM ve YDK seçimleri, genel başkan seçiminin ardından şekillenecek.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, Türkiye siyasetinde önemli bir dönüm noktası olacak. CHP’nin yeni lideri kim olacak? Partide hangi değişiklikler yaşanacak? Kurultayın sonuçları, bu soruların yanıtlarını verecek.

Editör: Özgür Ayaydın