Diyarbakır Barosu’nun yargıya taşıdığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesi iptal edildi.

Diyarbakır Barosu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesinin iptali için Danıştay'a dava açtı.

Danıştay, Anayasa'nın 7 ve 13.maddelerine aykırı olduğu gerekçesi ile 'Genelgenin İptaline' karar verdi.

Diyarbakır Barosu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 27/04/2021 tarih ve 2021/19 sayılı, "Ses ve görüntü kaydı alınması" konulu Genelgesi'nin iptali için Danıştay 10’uncu Dairesi’nde dava açtı.

Danıştay 10’uncu Dairesinin kararında şu ifadeler yer aldı:

Derbi sonrası kavga çıktı Derbi sonrası kavga çıktı

“Uyuşmazlık konusu Genelgenin içeriğine yönelik yapılan değerlendirmede; söz konusu Genelge ile getirilen düzenlemelerin temel hak ve hürriyetler içerisinde bulunan haberleşme hürriyeti ile basın hürriyetine yönelik kural ve sınırlamalar getirdiği anlaşılmış olup; bu haliyle yasama organının tasarrufu niteliğindeki kanun yerine yürütme organına dâhil davalı idarece Genelge niteliğinde bir düzenleyici işlem ile adı geçen temel hak ve hürriyetlere yönelik sınırlama getirilmesinde Anayasamızın 7. ve 13. maddelerine uyarlık bulunmadığı kanaatine varılmıştır.

… Dava konusu İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün "Ses ve görüntü kaydı alınması" konulu, 27/04/2021 tarih ve 2021/19 sayılı Genelgesinin İPTALİNE,”

Editör: Nazmi Kahraman