Ferit Aslan

Diyarbakır’da, CHP Bağlar ilçesi kongresinin iptal edilmesi ve bunu protesto eden ilçe başkanının açlık grevi başlatmasının altındaki nedenin delege savaşları olduğu ortaya çıktı. 

CHP’de daha önce de Bağlar ilçe başkanlığı yapmış olan ve 1 ay önce yeniden İl Başkanı Abdullah Akyıl tarafından ilçe başkanlığına atanan Recep Yavuz, dün ilçe kongresinin iptal edilmesini protesto için açlık grevine başladığını duyurmuştu. 

CHP Diyarbakır il başkanı Abdullah Akyıl ise, parti tüzüğüne aykırı hareket edildiği ve yoğun şikayetler nedeniyle ilçe kongresini iptal ettiklerini açıklamıştı. 

CEGA Medya, CHP Diyarbakır teşkilatını karıştıran, ilçe kongresini iptal ettirin ilçe başkanının açlık grevine neden olan gelişmelerin perde arkasını araladı. 

CEGA Medya’nın ulaştığı kaynaklar, sorunun delege listesi hazırlama nedeniyle il ve ilçe başkanının anlaşamamasından kaynaklandığını aktardı. 

İl Başkanı Akyıl tarafından bir ay önce CHP ilçe Bağlar başkanlığına getiren Recep Yavuz’un 27 Ağustos’ta yapılması gereken ilçe kongresi için delege seçimi konusunda kendisini atayan il başkanı ile ters düştüğü belirtildi. 

Akyıl’ın kongreyi iptal etmeden 4 gün önce Yavuz’u parti binasına çağırarak konuşmak istediği, ancak Yavuz’un görüşmeye 3 gün boyunca gitmemesi üzerine ilçe kongresinin iptal edildiği belirtildi. 

CHP kaynakları, delegelerin seçimi konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle önce kongrenin iptal edildiği, ardından da bunu protesto için ilçe başkanının açlık grevini başlattığını söyledi. 

Diyarbakır CHP il kongresinin Kasım ayında yapılacağı ve ondan önce ilçe kongrelerinin tamamlanması gerektiğini belirten kaynaklar, il başkanlığı seçimi ve PM üyeliği içinde çok önemli olan delege seçimi tartışmasının daha da süreceğini ifade ettiler. 

Editör: FERİT ASLAN