6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, bölgedeki üniversite öğrencilerini de olumsuz etkiledi. Deprem nedeniyle, kendisi veya ailesi Olağan Üstü Hal (OHAL) ilan edilen illerde oturan üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimine devam eden öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payı ödeme zorluğu yaşadığı belirtildi. Bu durum, öğrencilerin eğitimlerini aksatma riski doğurdu.

YDS sonuçları açıklandı! YDS sonuçları nasıl sorgulanır? YDS sonuçları açıklandı! YDS sonuçları nasıl sorgulanır?

Bu soruna çözüm bulmak için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bir karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

 Karara göre, deprem bölgesinde yaşayan veya öğrenim gören üniversite öğrencilerinin öğrenim ücreti ve katkı payı devlet tarafından karşılanacak.

Bu karar, 2023-2024 Öğretim Yılı için geçerli olacak. Böylece, depremden etkilenen üniversite öğrencileri, maddi yükten kurtulmuş olacak.

İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETİ İADE EDİLECEK

Kararda ayrıca, 2023-2024 Öğretim Yılı için ikinci öğretim ücretini ödemiş öğrencilerin durumu da düzenlendi.

 İkinci öğretim ücretini ödemiş olan ancak deprem bölgesinde yaşayan veya öğrenim gören öğrencilerin, ödedikleri miktar yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek. Bu şekilde, ikinci öğretim öğrencileri de mağduriyet yaşamayacak.

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLER DE UNUTULMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararda, Filistin’in Gazze şehrinde yaşanan insani kriz de dikkate alındı. Karara göre, 2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde ailesi veya kendisi Gazze’de ikamet eden ve Türkiye’deki herhangi bir yüksek öğretim kurumunda eğitimine devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken öğrenim ücreti de devlet tarafından ödenecek.

Editör: Ayşegül Yaşar