Diyarbakır'da Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamaları
Diyarbakır'da Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamaları
İçeriği Görüntüle


Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi'nde yıllardır çözüm bekleyen otopark sorunu, hem öğrenciler hem de kampüsü kullanan vatandaşlar için çileye dönüşmüş durumda. Artan araç sayısı, yetersiz park alanları ve kampüs içindeki kontrolsüz trafik yoğunluğu, günlük hayatı adeta felç ediyor.

Kampüs içinde park alanlarının yetersiz olması nedeniyle sürücüler araçlarını gelişigüzel yerlere bırakıyor. Bu durum, özellikle yoğun saatlerde ulaşımı zorlaştırırken, kampüs içi güvenliği de tehlikeye atıyor. Araçların kaldırımlara, yol kenarlarına ve hatta geçiş alanlarına park edilmesi, hem yayaların hem de sürücülerin hareket alanını daraltıyor.

YENİ PARK ALANI İNŞAATI

Dicle Üniversitesi’nin bitmeyen çilesi; otopark

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, otopark kapasitesini artıracak ve kampüs güvenliğini sağlayacak adımlar atılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda, kampüs içinde 470 araçlık yeni bir otopark inşaatına başlandığı belirtildi.

Ancak vatandaşlar, bu adımın sorunları çözmek için yeterli olmayabileceğini düşünüyor. Özellikle mevcut düzensizliğin ortadan kaldırılmadan yapılan yeni yatırımların kalıcı çözüm sağlamayacağı yönünde eleştiriler dile getiriliyor.

''SİSTEM OLMADIKÇA SORUN DEVAM EDER''

Dicle Üniversitesi’nin bitmeyen çilesi; otopark

Kampüs içindeki karmaşa karşısında tepkili olan vatandaşlar, sadece fiziksel bir otopark yapılmasının yeterli olmadığını vurguluyor. 

Konuyla ilgili görüş belirten bir vatandaş, ''Yeni otopark yapılacağı söylendi ama asıl sorun düzensizlik. Bu keşmekeş giderilmeden yapılacak yeni park alanı da aynı kaderi paylaşır'' diyerek eleştiride bulundu.

GEÇİCİ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜMLER BEKLENİYOR

Dicle Üniversitesi kampüsü gibi büyük ve yoğun kullanılan bir alanın, kapsamlı bir trafik yönetim planına ihtiyaç duyduğu açıkça görülüyor. 

Otopark kapasitesinin artırılması önemli bir adım olsa da, sorunun sadece bir yönüne odaklanmak kalıcı çözüm sağlamıyor. Sürücü davranışlarını düzenleyecek, park alanlarını sistemli hale getirecek, güvenliği ve ulaşılabilirliği artıracak planlamalar da şart.

Vatandaşlar ve öğrenciler, yürütülen çalışmaların daha sistemli hale gelmesini ve kampüsün rahat nefes alabileceği düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor.

Editör: NAZMİ KAHRAMAN