Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yönetimi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası el değiştirdi. Göreve gelen DEM Partili eş başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, kayyumlar zamanında yapılan çalışmaları önce basın toplantısıyla açıkladı, ardından da kentteki ana caddelerde bulunan bilboardlara asarak vatandaşlarla paylaştı. 

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu ile Başkan Bucak ilk kez görüştü Diyarbakır Valisi Zorluoğlu ile Başkan Bucak ilk kez görüştü

Borç Tablosu

Ana caddelerdeki bilboardlarda "Kayyum tarafından diğer kurumlara devredilen ve satılan taşınmazlar" ve "Devraldığımız borç tablosu" başlığıyla paylaşılan bilgilerde, hangi taşınmazların hangi kuruma verildiği tek tek yazıldı. Paylaşımda taşınmazlardan 44'ünün devredildiği, 13'ünün ise satıldığı belirtildi. Devredilen taşınmazların ağırlıklı olarak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine, ilçe müftülüklerine ve il ve ilçe sağlık müdürlüklerine devredildiği görüldü.

Yeni yönetim tarafından devralınan borçların başında ise, bankalara ait kredi borçları ve DİSKİ'nin Devlet Su İşlerine olan borçları yer alıyor. 

Editör: HABER MERKEZİ