Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Çermik ilçesinin kırsal mahallelerini tek tek gezerek halkın sorunlarını yerinde dinledi.

Eş başkanların, Çermik ilçesindeki inceleme ve ziyaretleri sabah başladı, akşam saatlerine kadar sürdü. Eş başkanlar ve beraberindekilerin ilk durağı Çermik Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi oldu. Kooperatifi ziyaret eden Eş Başkanlar, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eş başkanlar, daha sonra ilçenin kırsal İncirli (Tulik), Kuşluk Çayırı (Ayno), Qerecek, Arabük, Akçörten (Apêxe), Örenkuyu (Birveran) ve Yogun (Yoxun) mahallerini tek tek gezerek yurttaşlarla bir araya geldi. Mahallelerin yol, su gibi sorunlarını bizzat yerinde gören Eş Başkanlar, çözüm için ilgili daire başkanları ve DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne hızlı hareket etme talimatı verdi.

Başkanlar Gezi 3

Mahallilerin sorun ve taleplerini not eden eş başkanlar, çözüm önerilerini de paylaştı. Geziye katılan daire başkanları da mahallelerin taleplerine ilişkin dilekçeleri de kabul etti. 

Eş başkanlar, çocuklar, gençler ve kadınlarla özel ilgilenerek mahallerdeki sorunları en kısa sürede birlikte çözeceklerini dile getirdi. Eş Başkanlar, mahalle gezileri sırasında taziyesi olan aileleri de ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen ş başkan Sera Bucak, yurttaşların sorun ve taleplerini aldıklarını belirterek, DİSKİ Genel Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın mahallelerde gerekli incelemeleri yaparak çalışma başlatacağını söyledi.

Başkanlar Gezi 2

Çocuklar Diyarbakır’da Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi Çocuklar Diyarbakır’da Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi

Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çermik İlçe Eş Başkanları Mehmet Topkaya ve Sabiha Demirkol ile ilçe belediyesi meclis üyeleri de eşlik etti.  

Editör: HABER MERKEZİ