Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Diyarbakır’ın Güneydoğu’nun göz bebeği olduğunu ve burada bir kalkınma ve gelişmeyi görmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.
Hükümet olarak 22 yılda Diyarbakır’ımıza 766 milyar liralık devlet bütçesinden kamu yatırımı yaptıklarını işaret eden Bolat, ' Şehrimize bambaşka bir gelişmişlik ve kalkınma konumuna yükseltilmiş. Bunu görmekten çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesine 385 hektarlık ilave bir alan kazandırıldı ve alt yapısı yapıldı. Sur ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında 507 konut, 137 dükkan, 9 butik otelin inşası tamamlandı. Diyarbakır tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle, sağlık sektörüyle adeta parlayan bir yıldız konumuna geldi. Ve bundan sonra gelişmesi daha da hızlanacak. Geçen birkaç hafta önce temeli atılan Silvan Sulama Baraj ve Tünel inşaatının 5 yıl içinde tamamlanmasıyla Diyarbakır’ımızın tarımsal üretimi tam 3 kat artacaktır.''dedi.
Diyarbakır ihracat noktasında da iyi bir performans gösteridiğini işaret eden Bolat, şöyle konuştu:
''Geçen yıl Diyarbakır, 331 milyon dolarlık ihracatla kapadı. Buna karşılık bu yıl, ilk çeyrekte Diyarbakır’ın ilk 4 ayda, 110 milyon dolar ihracatı var. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7’lik ihracat artışı başarıldı. Diyarbakır ithalatı az, ihracatı daha yüksek olan bir şehrimiz. Dış ticaret fazlası veriyor. Bu anlamda her 1 dolarlık ithalatta karşılık Diyarbakır ekonomisi 2 dolar 61 sentlik ihracat başarmakta. İnşallah bu trend devam edecek”
Diyarbakır’ın lisanslı depoculukta iyi bir durumda olduğunu belirten Bolat, “Biz de Ticaret Bakanlığı olarak Diyarbakır için geçen yıl ihracat teşviki olarak 63 milyon lira destek sağladık. Bunun yanında 48 milyon dolar da ihracat kredisi ve ihracat sigortası desteği Diyarbakır’a sağladık. Bundan da memnuniyet duyuyoruz.'' diye konuştu.
‘