Ferit Aslan

Diyarbakır Dicle Üniversitesi göletinde Nisan ayında beri başlayan ve korkutan toplu balık ölümlerinin artığı ortaya çıktı. Göletten alınan numuneler İstanbul’a gönderildi. 

Whatsapp Image 2024 05 03 At 15.51.17 (1)Dicle Üniversitesi arazisinde bulunan gölette Nisan ayında başlayan ve görenleri korkutan toplu balık ölümlerinin her geçen gün artığı belirtildi. Göletin çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, göletin kıylalarındaki toplu balık ölümleri ile adeta şok oldular. 

Diyarbakırlı avukat, cezaevleri için tavsiye kararı aldırdı Diyarbakırlı avukat, cezaevleri için tavsiye kararı aldırdı

Konu ile ilgili Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünün araştırma yapıp gölden su ve balık numuneleri aldığı ve bunları incelenmesi için İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine gönderdiği öğrenildi. 

Whatsapp Image 2024 05 03 At 15.51.17 (3)Yetkililer, geçmişte de yaşanan toplu balık ölümlerinin olduğunu hatırlatarak, bu toplu ölümlerin gölete yukarıdaki köylerden gelen derenin akması, yada gölet çevresindeki arazilerde kullanılan kimyasal maçlardan kaynaklanmış olabileceğini belirtiler. 

Whatsapp Image 2024 05 03 At 15.51.17Silvan yolunun diğer yanında bulunan köylülerin kullandıkları gübreler ve atık suların dere aracılığı ile göle aktığını söyleyen yetkililer, havaların ısınması ile toplu balık ölümlerinin artmış olabileceğini belirtiler. 

Editör: Ferit Aslan