Nazmi Kahraman

Diyarbakır'da daha önce 20 liralık indirim yapılan et fiyatlarında 10 liralık daha indirim yapıldı.

Kasaplarda et fiyatlarında son günlerde indirim yapılmasına rağmen, fiyatları yüksek bulan vatandaşlar, ucuz et almak için sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu önünde sıraya giriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu ESK'de kıyma kilogram fiyatı 229 liradan, kuşbaşı kilogram fiyatı 259 liradan satılıyor.

Kayapınar ilçesindeki Et ve Süt Kurumu Satış Mağazası önünde vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ucuz et alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor. 

Kıymanın kilosu 229 liradan, kuşbaşının kilosu ise 259 liradan satıldığı satış mağazasında sıraya girenlere, en fazla 1 kilo kıyma ve 1 kilo kuşbaşı satılıyor.

KASAPLARDA ET FİYATLARI DÜŞTÜ

Daha önce 20 liralık indirimim yapıldığı kasaplardaki et fiyatlarına 10 liralık daha indirim uygulanaya başlandı.

Diyarbakır’da engelli bireylerin kullandığı tekerlekli sandalyelere ücretsiz tamir Diyarbakır’da engelli bireylerin kullandığı tekerlekli sandalyelere ücretsiz tamir

Kemikli etin kilosu 500 liradan 490 liraya, kuzu kuşbaşı 620 liradan 610 liraya,  bir kilogram kıyma ise 540 liradan 530 liraya satılıyor. 

Kasaparda et fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten bir vatandaş, ''kasaplarda son günletde et fiyatlarında 10 liralık indirim yapılmasına reğmen yine de fiyatlar çok yüksek geliyor bize. Bütçemize uygun olması nedeniyle Et Süt Kurumu"nda kasaplarda satılan et fiyatlarına göre, daha ucuza et alıyoruz'' ded.

Diyarbakır'da Et ve Süt Kurumu ile kasaplar arasında yarı yarıya yakın fiyat farkı bulunuyor.

Editör: Nazmi Kahraman