Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi

Ferit Aslan

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde geçmişte belediye eş başkanlığı yapan ve gözaltına alınan 3 eski eş başkan, Ergani Adliyesine çıkarıldı. 

Ergani Belediye Baskani Yalcin Gorevini Kadin 4397078 964 AmpDiyarbakır’ın Ergani ilçesinde 2009 ile 2024 tarihleri arasında HDP ve HDP’nin devamı olduğu partilerden Belediye eş başkanlığı yapan ve 8 Haziran’da gözaltına alınan Fesih Yalçın, Av.Ramazan Kartalmış ve Ahmet Kaya ile başkan yardımcıları  Gülistan Polat, Esveri Malkoç ve Cavidan Yaman, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Ergani Adliyesine çıkarıldı. 

Ergani Eski Belediye Baskani Ramazan Kartalmis Gozaltina Alindi E7Fea0.JpegErgani Eski Belediye Baskani Ramazan Kartalmis Gozaltina Alindi E7Fea0.JpegErgani Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden eski eş başkan Ahmet Kaya, aynı zamanda İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) eş genel başkanı olarak şimdi görev yapıyor. 

Başkanların Avukatları Mehdi Özdemir, soruşturma kapsamında müvekkillerine belediyenin yaptığı iş ve görevler nedeniyle suçlama getirildiğini ve sorgularında, Kürdistan neresi?, Roboski nerede?, Halepçe katliamı nedir? gibi sorular yöneltildiğini söyledi. 

186162Avukat Özdemir, müvekkillerine belediye başkanlığı yaptıkları dönemde katıldıkları anma ve etkinlikler ile ilgili sorular yöneltildiğini ve o dönemdeki iş ve işlemlerin suç haline getirilmeye çalışıldığını da ifade etti. 

Editör: Ferit Aslan