Yıllar sonra tiyatro sahnelerine geri dönen Uğur Yücel, ''Neyzen Tevfik Hiç'' ile Diyarbakır'da sahne alacak.

O şehir turizm pastasından daha fazla pay almak istiyor O şehir turizm pastasından daha fazla pay almak istiyor

Ünlü sanatçı Uğur Yücel, yıllar sonra tiyatro sahnelerine dönüş yapıyor. Yücel, tek kişilik oyunu "Neyzen Tevfik Hiç" ile seyircisiyle buluşacak.

Uğraş Güneş'in kaleme aldığı ve Can Yücel'in yönettiği bu özel oyun, Neyzen Tevfik'in hayatına ışık tutacak. Oyun, Neyzen Tevfik'in ney'iyle, meyhanedeki bilgeliğiyle, haksızlığa karşı duruşuyla ve sınırları zorlayan kişiliğiyle tanınan "Hiç"liğin Kralı'nın hikayesini anlatıyor.

Oyunun içerisinde, Neyzen Tevfik'in Bektâşî tekkesinden akıl hastanesine uzanan ilginç yaşam yolculuğu, seyircilere anekdotlar, hicivler ve şairane sözlerle aktarılıyor. 

Sanatseverler, sivri dilli sarhoş bilge Neyzen Tevfik'in derinliklerindeki ruh yolculuğuna tanıklık edecek.

Oyun 5 Şubat 2024'te Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnelenecek.

SEVGİLİLER GÜNÜNDE GRUP ABDAL KONSERİ

Grup Abdal'ın çağdaş formda yorumladığı Türk Halk Müziği, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Eşsiz müzikal varlıklarıyla Grup Abdal, Diyarbakır'da gerçekleştireceği konserle şehirdeki müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Müzik dünyasının yenilikçi temsilcisi Grup Abdal, özgün tarzıyla halk müziğini buluşturacağı konserle, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde müzikseverleri büyülemeye devam edecek.

Editör: Meral Özdemir