Diyarbakır'da yaklaşık 50 yıldan bu yana hizmet veren ve yıllık hasta sayısı milyonları bulan Dicle Üniversitesi Hastanesi, ciddi bir trafik sorunu ile karşı karşıya. 

"YETKİLİLER ÇÖZÜM BULSUN"

Hastanenin ana binası, diğer birimler ve acil servise giden ana yol, adeta araçlar tarafından işgal edilmiş durumda. Hastanede ciddi bir otopark sorunu yaşanırken, yakınlarını ziyarete gelenlerin ana giriş yoluna araçlarını bilinçsizce sağlı sollu park etmesi gün içerisinde büyük bir trafik sorunu yaşanmasına neden oluyor. 

Whatsapp Image 2024 05 16 At 09.11.53

"ARAÇLAR BİLİNÇSİZCE PARK EDİLİYOR"

Hastanenin acil servisine hasta taşıyan ambulansların da kullandığı yol, bazen dakikalarca tıkanıyor, ambulanslar uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, hem araçlarını park edenlere hem de hastane yönetimine çağrı yaparak, önlem alınmasını istediler. 

''Muhtar çakmağı''nın hikayesi ''Muhtar çakmağı''nın hikayesi

Whatsapp Image 2024 05 16 At 09.13.45

"BU YOL BİR GÜN CAN YAKACAK"

"Bu yol bir gün can yakacak" diyen vatandaşlar, "Buraya her gelişimizde ana binaya ve acil servise giden yol tıkalı oluyor. Ambulanslar bu yoldan hasta taşıyor. Bir gün acil bir hastanın bu trafik sıkışılığı ve bilinçsiz sürücülerin araçlarını gelişi güzel park etmesi yüzünden hayatını kaybetmesinden korkuyoruz. Bu şehirde trafik kontrolü yok mu ? Neden trafik polisleri burada bir düzen sağlamıyor ? Neden üniversite yönetimi önlem almıyor ? İllaki birinin ölmesi mi lazım ? Lütfen bir kez daha uyarıyoruz; Acil servise giden bu yolun tıkanmaması için bir önlem alın. Aksi takdirde bütün sorumluluk önlem almayanların üzerinde olacaktır"dediler. 

Editör: HABER MERKEZİ