Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından Uluslararası Akreditasyon Belgesi Takdim Töreninde belgesini aldı.

İİBF Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Kadir Turan, Genel Sekreter M. Sıddık Teksin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Musa Bağcı, İAA Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir ve ekibi, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2020 yılında İlahiyat Akreditasyon Ajansı’na (İAA) yapmış olduğu uluslararası akreditasyon başvuru sonucunda Uluslararası Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

Uluslararası Akreditasyon Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Abdullah El Ensari’nin online olarak katıldığı programda İlahiyat Fakültesinin yaptığı çalışmalar ile bu belgeyi almaya hak kazandığını belirtti ve akredite olmalarını tebrik etti.

Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi

A1F3524E3F6244928Dda1E0961175C0D 243 İlahiyat Fak. Akreditasyon Belge Töreni 05.06.2024 (5)

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Musa Bağcı, “Bu önemli başarının fakültemiz ulusal ve uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacağını, öğrenci tercihlerine olumlu yönde etki edeceğini ve kuruluşundan bu yana hep daha iyiye doğru gelişim göstermiş olan fakültemize yeni bir ivme kazandıracaktır.” dedi.

Bağcı, fakültenin kalite yolculuğunun hız kesmeden devam edeceğini belirterek, aldıkları akreditasyon belgesi için son derece gururlu olduklarını dile getirdi ve salonda bulunan herkese teşekkür etti.

Fakültenin elde ettiği bu başarının çok daha anlamlı olduğunu ifade eden İAA Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir, Türkiye ve uluslararası arenada kalite kültürünü yaymaya çalıştıklarına değindi. Aydemir, bu belgeyi kazanmış olmanın İlahiyat Fakültesi olarak kalite verimliliğini ve şeffaflığını arttırdığını söyleyerek çalışmada emeği geçen tüm akademisyenlere de teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise, kalite yolculuğuna yeni bir akreditasyonla devam ettiklerini söyledi. Karakoç, “İlahiyat Fakültemiz, deneyimini ve başarılı çalışmalarını uluslararası akreditasyon ile taçlandırmış oldu. Fakültemizin başarısından dolayı büyük bir mutluluk duyuyor ve tebrik ediyorum. Sürekli iyileştirme faaliyetleri kapsamında yoğun çaba sarf eden fakülte yönetimimize, değerli akademisyenlerimize ve sürece destek veren idari birimlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Tören, Akreditasyon Belgesinin takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: HABER MERKEZİ