Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kültür ve Kongre Merkezi'ne 2020 yılında kayyım tarafından yönetilen belediye meclisinin aldığı karar sonrası Sezai Karakoç adı verildi. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinden sonra etkinliklerin yapıldığı merkezin isimin "ÇandAmed" olarak duyrulması bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Helikopter, kaynar süt kazanına düşen  çocuk  için havalandı Helikopter, kaynar süt kazanına düşen  çocuk için havalandı

Belediye yönetiminin DEM Parti'ye geçmesinden sonra kongre merkezinin ismi değişti mi soruları da gelmeye başladı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Reşit Ocak, kongre merkezinin isminin farklı şekilde duyrulmasına tepki gösterdi.

F Oqw O7 X U A Au Ir

Sosyal medya platformu X’de paylaşım yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, şöyle dedi:

“Diyarbakırlı olan rahmetli Sezai Karakoç siyaset üstüdür, şair, yazar ve fikir insanıdır. Edebiyatımızın müstesna ismi, büyük mütefekkir ve şair Sezai Karakoç’un isminin Kültür Merkezimize verilmesi halkımızın ortak iradesi, ortak kararıdır. DEM’li belediyenin 'oldu bitti’ ile Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nin ismini sessiz sedasız değişmeye kalkması, Diyarbakırımıza, sanatımıza, özümüze, kültürümüze ve halkımıza ihanettir, bu ihanetten vazgeçin."

Belediyenin bu yönde resmi olarak bir karar almadığı öğrenilirken, tiyatro festivali kapsamında Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen bazı etkinlikler için salonun isminin organizasyonu yapanlar tarafından ÇandAmed olarak duyrulduğu belirtildi.

Editör: HABER MERKEZİ